Social Media – arma generaţiei digitale!

Trăim în secolul democraţiei, în secolul în care liberalismul stă la baza societăţii noastre.  Social media ne influenţează totalmente. Acesta ne învaţă cum să ne facem să fim auziţi, cum să ne păstrăm propriul punct de vedere şi cum să facem o schimbare. De aceea notorietatea în lumea virtuală este scopul principal al generaţiei digitale. Astăzi avem numeroase  căi de socializare în mediul online. Facebook, Twitter sunt reţelele de care depinde succesul nostru în afaceri, legăturile noastre personale cu prietenii, cele profesionale cu colegii noştri de afaceri şi schimbarea viitorului nostru din mizeria pe care o avem într-un viitor prosper, într-o societate aşa cum ne-o dorim noi.

Specia umana a trecut printr-o criză de dezinformare inadmisibilă, iar influenţa politică ne-a transformat într-o turmă de oi în care ciobanul ne este unicul nostru stapân. De aceea generaţia noastră acceptă Social Media ca un instrument serios în afaceri, o cale benefică pentru dezvoltarea societăţii contemporane. Mass-media oferă posibilitatea de exprimare liberă a tuturor scriitorilor, bloggerilor şi ziariştilor.  Astfel, prin această libertate omul este informat corect şi poate face alegerea corectă.

Tinerii de astăzi folosesc lumea virtuală având drept obiective: promovarea propriului brand, comunicarea internă eficientă sau mai puţin eficientă şi obţinerea unor informaţii referitoare la business, administrare si politică. O afacere în mediul online costă ieftin sau nimic. Mulţi se lasă influenţaţi uşor de Social Media pentru că este un mediu uşor accesibil şi creează o platformă de interes comun.

Social Media permite tuturor oamenilor care au acces la informaţie să o distribuie mai departe. Spre exemplu, multe platforme cum ar fi Youtube sau Facebook transmit dezbateri publice, evenimente, oferă informaţii despre personalităţi, domenii actuale sau conflicte, în interes comun, ce vine drept strategie de captare a atenţiei publicurilor-ţintă. Acest mediu poate monitoriza cel mai bine numărul vizitatorilor informaţiilor căutate.

Informaţia oferă putere iar mediul online, în ultimul deceniu, a devenit o fortăreaţă prin viteza răspândirii informaţiei în mediul virtual. De aceea cu cât mai mult consumăm Social Media cu atât devenim mai loiali valorilor promovate de mediul online.

Socican Dumitru

Despre Comunicare in spatiul public

Exprimam. Discutam. Convingem.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Social Media – arma generaţiei digitale!

  1. Mihaela Iancu zice:

    Imi place era in care traim. Ma enervez maxim cand vad copii de 5 ani care stiu sa treaca mai repede cu degetul pe tableta, cand eu inca sunt blocata la stupid phone. Dar trebuie sa ne adaptam daca vrem sa tinem pasul. Si, da, este o arma. O arma pe care o putem folosi in fiecare zi, cu riscul de a ne diminua anumite cunostinte sau din contra, de a le imbogatii.

    Apreciat de 1 persoană

  2. In Social Media, influenta politica este dusa la extrem, politicienii castiga simpatii sau nu insa ne confruntam cu o comunicare politica defectuoasa, in special pe retelele sociale unde se observa clar lipsa unui specialist in comunicare si relatii publice.

    Apreciază

  3. Daca stii cum sa folosesti aceasta arma nu vor exista probleme, insa daca uiti de butonul LOG OUT cu siguranta te vei impusca singur 😦

    Apreciază

Lasă un comentariu